(N)everlasting love


Single, in between romances or in between relations… What’s in a name? Just enjoy your journey!

Enjoy your enriching single journey until someone actually bumps into your life in a way that it makes it better not to stay single. If not, it's not worth it!-2

Onlangs kreeg ik dit artikel doorgestuurd met de titel: ‘Hoe langer je single blijft, des te beter is je volgende relatie’.

Single friendly?

Op ‘t eerste zicht een redelijk ‘single-friendly’ artikel, maar… toch kwam ik bedrogen uit. De titel impliceert namelijk meteen al wat de norm is. Je bent duidelijk ‘in between relations’, dus doe eerst maar je best op je eentje (terecht, ongeacht je status dan!) om daarna uiteraard wel in die norm te passen van je volgende (everlasting liefst) love. Ze blijven het erin wrijven, die verdoken boodschap dat als het geen ‘everlasting love’ zou zijn het niet de ideale situatie is.  Dan komen we er met hopen ontzettend bedrogen uit! Wie geniet er nu met redelijke zekerheid van die everlasting love ? En is het omdat je tot de rest van je leven bij dezelfde partner zou samenblijven dat je op relationeel  vlak dan een beter leven zou hebben dan als die everlasting dan toch een neverlasting zou blijken? We evolueren nu eenmaal bijna allemaal naar andere statussen en situaties en wat belemmert ons om dan minstens even gelukkig te zijn als in die everlasting one.

Lonely? 

En dan die ene zin which totally DIDN’T nail it!: “Tuurlijk, we vinden het allemaal geen fijn gevoel om je alleen te voelen”. Tuurlijk, want single zijn betekent volgens de norm nog altijd: f*cking eenzaamheid! Hoeveel zijn er niet nog eenzamer in een relatie? En dan komt het (in de meeste gevallen absoluut terecht) advies dat je na een breuk best even wacht met een nieuwe relatie zodat je nadien wél klaar bent om te daten en een nieuwe relatie aan te gaan! Wat ik vooral jammer vind is de toon van die vanzelfsprekendheid. Dat wanneer je je vorige verdriet hebt geplaatst en je je klaar voelt, je uiteraard weer op naar de volgende (everlasting) love op zoek gaat. Dat je ‘die ene’ maar best zo snel mogelijk tegenkomt door weer te daten. Hoe goed bedoeld ook de boodschap van dit artikel, elke keer opnieuw krijgen de lezers tussen de regels door de boodschap dat het ultieme doel dat ze horen na te streven die volgende everlasting love is.

Everlasting?

‘En als je dat hebt bereikt vergroot je je kansen om van de volgende relatie zelfs een everlasting love te maken’. Niets tegen everlasting love, integendeel! Conservatief (of naïef eerder) als ik ooit was, hoopte ik daar ook op. Bummer :-)))… Maar het artikel hiermee afsluiten was geen goede zet. De hoofdboodschap stond er namelijk al in. Ergens verloren in het midden. ‘Pas als jij helemaal gelukkig bent in je eentje kan je je geluk delen met een ander’. Waarom na deze boodschap dan toch nog die everlasting utopie in te wrijven?

And I’m feeling good

We mogen niet vergeten dat we allemaal op onze eigen manier evolueren. In deze journey zijn er geen garanties dat je als koppel op gelijke level groeit. Wanneer dit extreme(re) verhoudingen krijgt, geeft dit gegarandeerd relatieproblemen. Deze kunnen nog verder escaleren door o.a. onbegrip,  andere prioriteiten, andere visies. In de realiteit zien we vaak dat daar het schoentje wringt en koppels zo verder uit elkaar dreigen te groeien. De minderheid die oprecht die everlasting love ervaart heeft zeker de win for life gewonnen! Tenminste, als die koppels ook nog eens écht compleet en gelukkig zijn met zichzelf! Tja, in realiteit de minderheid dus! Duidelijk NIET DE NORM! Welk doel zouden we moeten nastreven? Een everlasting love? Of ‘take reality as it comes and always make the best out of it, out of yourself’? Voor mij is het ultieme doel dat je kan zeggen, ongeacht je status, ongeacht de verwachtingen van de maatschappij, ongeacht de normen: And I’m feeling good! En laat mogelijke bonussen je gerust doen zweven, dat zijn dan die extra nice to haves waar we gewoon geen garanties op hebben. Enjoy this timeless classic! 

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *