Singles: Sling along! 1


Sling along!Soms gaat het allemaal onverwachts zo snel. Het SLING concept (tot in november nog onder de naam ‘mijn single concept)’ borrelde al jaren maar pas op 11/11/14 kreeg de borrel ook een naam. Sling! Ik was onmiddellijk ver’sling’erd! Al 2 jaar lang pende ik constant ideeën, mijn missie en mijn visie neer in ontelbare schriftjes en kladblokken en typte ik chaotische notities kris-kras op m’n iPhone. Mijn omgeving wist al lang dat ik ooit een uniek single platform wilde lanceren, iets dat – raar maar waar – nog niet bestond, maar het kwam niet tot echte actie. Heel wat blabla en Dropbox missie-visie-documenten later werd het tijd om van woorden naar daden over te gaan. Het kind had alleen nog geen naam. Maandenlang was ik erop aan het broeden maar het kwam maar niet. Dat smoesje hield me tegen om tot actie over te gaan tot ik er zelf helemaal genoeg van had. Genoeg escapisme, tijd voor actie en nu! Ik begon te brainstormen met anderen, moest een naam vinden, logo laten ontwerpen en gewoon.. iets doen. Actie! Een geschikte naam bleef nog steeds uit, het begon al wat te lijken op het motto van mijn liefdesleven: I wouldn’t settle for less… 🙂

On a single rainy day

Op een druilerige feestdag aan de ontbijttafel besloot ik mijn liefste 9 jarige assistentjes om hulp te vragen. Alle professionele brainstorms tot dan toe hadden nog tot niets geleid. En eigenlijk wilde ik liefst iets van ‘ons’. Ja, ‘ons’, geen anderen en ook niet echt ik! Want het is juist vooral dankzij Liam en Mika – en onze situatie als mini gezinnetje – dat ik die kansen heb gekregen om in te zien dat er voor alleenstaanden zoals ik – én zovelen anderen – gewoon nog echt iets ontbreekt. En dat is zeker niet (per sé) een wederhelft!
Op die 11e november – nietsvermoedend dat er binnen 5 minuten een ‘overtuigende luide YES’ zou volgen – heb ik – terwijl ik dampende warme broodjes uit de oven haalde – Liam en Mika gezegd dat ik er gek van werd dat ik nog steeds geen naam had voor ‘hét single platform’. Ik vroeg hen wat zij een ‘goeie naam’ zouden vinden. Ik was nog niet uitgepraat (waar zouden ze die ongeduld vandaan hebben ;-)) en de Simili, Silimi (tja, de afkortingen van onze 3 namen) en de grappen zoals Salami vlogen me rond de oren. Tot ik dacht: wacht! Ik gaf hen een duidelijke briefing zoals ik ook deed met m’n eerdere professional buddies. De naam moest kort, krachtig en vooral good-vibe achtig klinken. Energiek, positief én internationaal (dit legde ik uit door te zeggen dat de naam zowel in België als in Israël maar ook in andere landen kon worden uitgesproken). De slingy’s, slingo’s, singly’s en slinga’s volgden… dus ik vroeg hen om ‘om’ te denken. Het hoefde namelijk echt niet single-of-sigal-achtig te klinken. Zo ‘om’ bleek het niet toen Liam plots Sling riep.

YES

Mijn luide ‘YES’ werd aangevuld met een zotte vreugdedans. “Liam, besef je wel dat je nu de naam hebt gevonden voor ons platform?!” Alweer ons, want het grootste compliment dat ik ooit kreeg om nog krachtiger achter dit platform te staan, was dat van Liam en Mika. Thuis zagen ze regelmatig vakliteratuur rond’sling’eren over singles (niet dat er zoveel is op de boekenmarkt, maar wat er was, lag wel bij ons!), over personal development, coaching, etc.. en op een gegeven moment zei Mika: “ik weet waarom je een single project start.” “écht Mika?” “Gewoon, omdat jij zo’n goede single bent.” “Wat is dan een goede single volgens jou?” Samen vulden Liam en Mika elkaar aan dat het pastte bij mij om single te zijn, want we waren toch gelukkig zo met z’n drietjes? Op dat moment kreeg ik de ultieme bevestiging van die twee die het aller, allerbelangrijkste voor me zijn, die ik echt kapot kan knuffelen van onverklaarbare hopen liefde, dat zolang je er het beste van maakt en je je situatie aanvaardt en omarmt, het allemaal OK is. En écht ok! Ook al is bijlange niet alles zo ideaal, maar het is wel OK. Authentiek. Puur. En onvoorwaardelijk. En we nemen alles zoals het komt en maken er gewoon telkens het beste van, met de ups en ook met de downs. Dat is LEVEN. En dit gevoel van aanvaarding (niet berusting!) wil ik doorgeven. Het gevoel van ‘count your blessings’. Beseffen dat dit alleen kan als je vooral eerst jezelf aanvaardt en werkt aan een steeds betere (en vooral bewustere) versie van jezelf. En niet wanhopig op zoek moet gaan naar ‘die ander’. Sta eerst stil. Voel. Kijk. Doe. Groei. Hou van. Aanvaard. Jezelf. Anderen. Laat genoeg anderen je pad kruisen. Verwachts. Soms onverwachts. En opeens kan het je overkomen. We weten alleen niet wanneer. Zoek niet. Maar kijk, leer, voel, leef, geniet. Sta open. Durf. Stap uit comfort zones.

Gedaan met taboes

Mijn missie en visie waren sinds het prille idee ontstond al overduidelijk. Ik zou voor singles een platform creëren. En zeker GEEN dating, dat hebben we al meer dan genoeg. Tot mijn grote verbazing was ik het zelf nog nergens tegengekomen. Een échte feel-good platform. Na onderzoek botste ik er in andere landen ook niet op. Ik ving overal om me heen meer en meer bevestigingen op dat men wacht op zoiets als Sling. En na die eerste korte reportage in Terzake in februari werd het duidelijk dat er heel wat singles stiekem naar hunkerden. Stiekem. Want we leven nog altijd in een wereld vol taboes. Van stoerhouderij. Van gevangenschap in andermans verwachtingen en patronen. Dus er zou een missie niet mogen ontbreken: taboes doorbreken!
Voor mij werd het tijd dat er naast de stelletjesmaatschappij extra plaats zou worden gemaakt voor die steeds groter wordende single maatschappij.

Sling mee

Sling staat voor inspireren, verrijken, connecteren en je uit je comfort zone te sleuren. Een gelukkigere jij. En zeker niet te vergeten: gecombineerd met good vibes en fun.

Tot Slings,
Sigal

Sigal

 


Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Singles: Sling along!