Singleship is ombré! 1


sling topjeSigal, waarom promoot en verheerlijk jij de singleheerschappij? Vind je het nu écht zo fantastisch om single te zijn? Wil jij dan zelf nooit een relatie? Ben je tegen koppels? Sigal, nu moét je wel alleen blijven als je het singleschap zo promoot!

Dit zijn enkele van de vele bizarre vragen en uitspraken die ik de laatste maanden geregeld te horen kreeg. Omdat ze zo vaak gesteld werden, begon ik aan mijn communicatie te twijfelen. Anderen begrepen het dan wel zoals ik het bedoelde. Ik zorg graag voor wat opheldering. Oké, niet iedereen begrijpt mijn droge Israëlische humor altijd, maar het zal zeker niet enkel daaraan liggen. Zo had ik bijvoorbeeld topjes en shirts waarop ik ‘No boyfriend, no problem #slingpower’ had laten drukken. Een dubbele betekenis die sommigen eenzijdig en zelfs manonvriendelijk interpreteerden. Mijn boodschap was enerzijds inderdaad humoristisch, als je geen vriendje hebt, heb je geen problemen. Maar de kern is dat het vooral geen probleem hoeft te zijn om geen lief te hebben en als (voorlopige) single de levenspaden af te huppelen. Ik zie de vraagtekens op de gezichten en virtuele schermen van vele mensen. De vragen en het niet compleet vatten van mijn boodschap ligt aan het feit dat ik iets aanhaal dat buiten de grenzen van de norm valt. Hoe vooruitdenkend we zogezegd allemaal al zijn, taboes worden vaak niet herkend, laat staan doorbroken. Als ik shirts bij moet laten maken met ‘No girlfriend, no problem’ hoor ik het graag!

Niets is zwart of wit. Ik houd niet zo van grijs dus ik noem het liever ‘ombré’. Singleship is dus ‘ombré’! Normaal een term die door modemagazines en door kappers bejubeld wordt, een haartrend die hier ook perfect de lading dekt.OK

Ombré staat voor shades, vervagingen, schakeringen, veranderingen (van kleur). Elke status is ombré. Single, in een relatie of zelfs ‘it’s complicated’. Het zijn telkens gekleurde situaties zonder enige constante. Extasemomenten van happiness worden uiteindelijk ook eens overschaduwd door een bui van ‘emotional shit’, spanning en avontuur worden afgewisseld met routine en beslommeringen, het kan bloedmooi zijn en opeens spuuglelijk. That’s life! Single of niet, het doet er niet toe, het is gewoon ombré.

Wat er wél toe doet is hoe ombré jij het maakt. Kies je voor de kleuren die jou gelukkiger maken of kies je uit gemak voor somber? Want Sombré is écht niet oké! Durf je in de spiegel te kijken en tevreden en oprecht te zeggen, ‘hey, it’s ok’? Of als het niet zo is te kiezen voor verandering en komaf te maken met je zoveelste ‘self fulfilling prophecies’?

Wat heeft dit nu met ‘single zijn’ te maken? In de huidige maatschappij hoort het allemaal ‘oké’ te zijn als je in een relatie zit, dat is gewoon nog altijd de norm. Er is niemand die je de vraag zal stellen waarom je in een relatie zit. Waarom je gaat samenwonen of waarom je per se wil trouwen. Ook wordt nooit de vraag gesteld wanneer je uit elkaar zult gaan! Zelfs al is het soms overduidelijk dat dat echt een betere optie zou zijn. Maar wie stelt er nu zulke vragen? Ken jij anderzijds singles die NIET deze vragen of deze uitspraken te horen kregen: ‘En, heb je nog altijd geen lief gevonden? ‘Hoe komt het dat JIJ nog geen lief hebt?’ Of deze: Jij moet ook wel een moeilijke zijn!’

Sling - T-shirt no boyfriendLaat er nu net naast deze norm een andere norm bestaan, namelijk dat als je een gezonde relatie met jezelf hebt (single or not) het ook helemaal prima is! Ik noem dit niet het promoten van singleship, wel het promoten van een sterkere en zelfbewuste ik. Wie is er nu bij gebaat om een relatie aan te gaan met iemand die al ongelukkig is op zijn eentje. Als je in je eentje niet tevreden en gelukkig bent met je leven, dan is de kans groot dat je in een relatie ook niet tevreden zult zijn, laat staan dat je een ander gelukkig zult maken. Ik promoot dan ook vooral het oké-zijn met je singleship om als compleet persoon door het leven gaan. Het draait helemaal niet om potjes en dekseltjes, want ombré dat we zijn komen die dekseltjes met momenten ook wel eens vervormd uit de vaatwasser. Een plus één is pas welkom als het in grote lijnen een toegevoegde waarde voor je is. Let’s toast to a happy self and don’t settle for less! 🙂


Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Singleship is ombré!

  • Naima Albdiouni

    Wat een geweldig stuk tekst! De punten die je aanhaalt zijn zo waar. Je brengt ons aan het denken, Sigal & verruimt onze geest. Zeer empowering en verhelderend. Er wordt inderdaad nooit gevraagd aan mensen die van plan zijn om samen te wonen of te trouwen, waarom ze precies die stap willen zetten en geen andere. Is het omdat ze echt niets anders willen doen of omdat ze denken dat het geacht wordt van de samenleving, dat het gewoon zo hoort? Ik ben ervan overtuigd dat velen dingen doen zonder erbij stil te staan. Dat ze enkel hun omgeving en society wensen te pleasen. Het kan geen kwaad om even stil te staan. En als je even (of altijd) alleen wenst te staan in het leven, dan maakt dat je nog geen curiosum. Integendeel… Singleship is een groeiende status all over the world. En het is oké om (even) niet in een relatie te zitten. Want de belangrijkste relatie is die met jezelf. Soigneer dat zelf, maak het zelf het hof en wees eerst trouw aan jezelf, hou van dat zelf en dit onvoorwaardelijk.